Muziek bij de Buren 2020
Steun Muziek bij de Buren

Selecteer het te doneren bedrag en geef aan of je anoniem wenst te doneren of niet, klik daarna op doneer. Het donatiescherm opent in een nieuw venster en je kunt je donatie betalen met iDEAL.

Bedrag


ik doneer anoniem (je hoeft geen mailadres in te vullen)

Benader mij via


 
 
BERICHTEN
Laat een berichtje achter in ons gastenboek

Ben jij de eerste die een leuk berichtje over Muziek bij de Buren achter laat?!
 
Home
 
welkom
info
Programma
programmakrant
aanmelden
Interviews
contact
Welkom bij Muziek bij de Buren Vlaardingen
Informatie

Muziek bij de Buren is het jaarlijkse huiskamerfestival van Nederland, dit jaar in maar liefst 7 steden. In verschillende huiskamers verspreid over de stad kan je genieten van optredens van muzikale Vlaardingers en de gastvrijheid van stadsgenoten. De muzikanten worden gekoppeld aan de huiskamers en geven daar drie optredens van maximaal 30 minuten.

Bij de ene huiskamer krijg je een kopje koffie met een plakje cake en bij de ander tref je misschien wel een heel buffet. Maar wat je zeker weet is dat elke huiskamer die je bezoekt een blijvende herinnering wordt, een herinnering aan een bijzonder optreden bij gastvrije stadsgenoten.

Waar en wanneer vindt het plaats?
Op zondagmiddag 2 februari 2020. We starten de dag om 12:00 met een muzikale opening. Vervolgens kunnen bezoekers van 13:00 tot 17:30 de huiskameroptredens bezoeken verspreid over meerdere wijken van Vlaardingen. Afsluitend is er een - voor iedereen gratis toegankelijk - feest.

Wist je dat je naast Vlaardingen ook in Arnhem, Roosendaal, Rotterdam, Sneek, Uden en Weert naar Muziek bij de Buren kan? Je moet dan wel kiezen want alle optredens vinden allemaal op dezelfde dag plaats.

Er wordt druk gezocht naar muzikanten die in de huiskamers het festival tot een succes gaan maken. Het kan gaan om allerlei soorten muziek. Een rockgroep, een coverband, een singer-songwriter: van alles is mogelijk. Ook klassieke muziek is zeer welkom. Juist deze diversiteit aan muziek moet zorgen voor een levendige sfeer op deze zondagmiddag. De artiesten die meedoen treden pro deo op. Kleine onkosten worden vergoed.

Zijn de optredens gratis te bezoeken?
Ja, omdat de Vlaardingse gastvrijheid onbetaalbaar is. Dat betekent overigens niet dat Muziek bij de Buren niets kost. Daarom kunnen wij alle steun goed gebruiken. Via onze website kan je direct doneren en tijdens de optredens kun je een vrijwillige bijdrage doen in de daar aanwezige spaarpotten.

Zijn er nog spelregels?
Ja, tijdens Muziek bij de Buren maak je gebruik van de gastvrijheid van je stadsgenoten. Uitgangspunt hierbij is dat je je in het huis van een ander gedraagt zoals je wenst dat een ander zich bij jou gedraagt. Daarnaast is het voor de artiest en huiskamer prettig, en wel zo sociaal, als je op tijd bij een optreden aan komt en het gehele concert bijwoont.

Welke artiesten spelen op Muziek bij de Buren?
In november maken we het programma bekend op deze website. Tijdens Muziek bij de Buren kun je luisteren naar allerlei muziekgenres; jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot wereldmuziek, van rock tot dance. Allemaal gemaakt door Vlaardingse artiesten. Je kunt via onze homepage ook aanmelden voor onze nieuwsbrief. Zodra het programma bekend is krijg je van ons een e-mail.

Wat gebeurt er met mijn/die vrijwillige bijdrage?
De donaties die binnen komen uit de spaarpotten gebruiken wij om Muziek bij de Buren in jouw stad mogelijk te maken.

Kan ik ook een Muziek bij de Buren in mijn eigen stad organiseren?
Ja hoor, dat vinden wij leuk zelfs. Harold Oddens wil je er graag alles over vertellen. Je kunt hem bereiken via harold[@]muziekbijdeburen.nl.

 

Klik hier voor meer informatie voor huiskamers die mee willen doen. Wil je als artiest meedoen, bekijk dan voor je aanmelding deze pagina.

Heb je nog vragen over Muziek bij de Buren? Wellicht staat het antwoord hieronder al beschreven. Mocht dat niet zo zijn, schroom dan niet om ons via Twitter, Facebook of via de mail (vlaardingen[a] muziekbijdeburen.nl) te benaderen.