Muziek bij de Buren 2020
Steun Muziek bij de Buren

Selecteer het te doneren bedrag en geef aan of je anoniem wenst te doneren of niet, klik daarna op doneer. Het donatiescherm opent in een nieuw venster en je kunt je donatie betalen met iDEAL.

Bedrag


ik doneer anoniem (je hoeft geen mailadres in te vullen)

Benader mij via


 
 
BERICHTEN
Laat een berichtje achter in ons gastenboek

Uden - Ria van den Akker
Zojuist genoten van een geweldig optreden van Stan Verstegen en Ilona Weiss. Klasse!

Uden - Zanggroep SPIRIT
Bij een hele gastvrije, gezellige familie Ceelen in Uden hebben we mooie optredens verzorgd. Bedankt, maar ook dank je wel aan de gasten die ondanks sneeuw en kou kwamen luisteren.

 
Home
 
welkom
info
Programma
programmakrant
aanmelden
Interviews
partners
contact
Welkom bij Muziek bij de Buren Uden
Élke dag gastvrij
De huiskamer van José en Ferdinand

De Burgemeester Buskensstraat is een bijzondere straat met aan de ene kant vrij moderne woningen en aan de andere kant jarendertigwoningen. Het huis van José en Ferdinand is uit 1935 en binnen is alles nog in de oude staat. Dat vinden mensen extra leuk als ze het huiskamerconcert bezoeken. Sommige mensen komen er zelfs voor. 

Maar dat is niet waar het om draait voor hen. De buurt leefbaar houden, gezelligheid onder elkaar ervaren, mensen ontmoeten en hen de kans geven om op een laagdrempelige manier iets leuks buitenshuis te doen, dát is waar het om gaat. Omdat muziek mensen verbindt, waren José en Ferdinand al enthousiast over het evenement voordat ze precies wisten wat het zou brengen. Zij doen dus ook al vanaf de eerste editie mee. De hele straat krijgt een persoonlijke uitnodiging voor het huiskamerconcert. Klokslag 13.00 uur staat meestal de eerste gast al voor de deur. Sommige buurtbewoners brengen ook hun (klein)kinderen mee. En ieder jaar is het weer een compleet feest. In de keuken staat de koffie klaar, daar kan gezellig gekletst worden. Want hun motto is ‘Bij José en Ferdinand thuis in de Burg. Buskensstroat hedde mi un tas koffie skônne en gezellige proat’. Daar is volop ruimte voor bij hen. Op het moment dat de band speelt, dan gaat het om de muziek. ‘De gezelligheid maken we eromheen’, zegt José. Daarvoor en daarna gaat het om de ontmoeting. 
Al twintig jaar Quatz op het podium
Voetjes van de vloer bij dit feestje

Zo rond de tijd dat dit evenement plaatsvindt, heeft Quatz iets te vieren. Al twintig jaar vermaken deze heren uit Uden en omstreken ons met hun smartlappen rock ’n roll. Als vrijwilliger bij de Pul bespraken zij aan de bar aldaar dat het oude carnavalslied weer terug moest komen op het podium. En zo geschiedde dat zij in twee weken tijd (nog net op tijd voor carnaval) maar liefst elf smartlappen in een rock ’n roll jasje wisten te steken. Sindsdien spelen zij het hele jaar door en in het bijzonder met carnaval. 

De band vindt Muziek bij de Buren ook geweldig. Bezoekers komen ook écht naar jou als band kijken en luisteren. ‘Dat is soms best spannend’, vindt zanger-toetsenist Frans Nooijen, ‘maar mensen die voor Quatz komen, weten dat het niet een héél serieus concert zal zijn. Zij verwachten een feestelijke, losse sfeer’. De nummers worden net iets anders gebracht dan mensen verwachten als ze de titel van het nummer horen. Dat maakt mensen nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Er is ook altijd een hoog ‘oja, dát nummer’- gehalte. Dat is zo leuk aan hun muziek: het ‘herkenbare’ in het ‘onherkenbare’.

Het spelen in een huiskamer is wel anders dan op een podium of in de kroeg. Je staat als bandlid zo’n beetje tussen het publiek, wat een intieme sfeer geeft. ‘Misschien wel mooier dan op een groot podium’, zegt Frans, ‘onze muziek blijkt heel goed uit te komen in kleinere ruimtes’. Voorgaande huiskamerconcerten van Quatz werden dan ook goed bezocht. Tijdens de laatste set van de vorige editie moest zelfs het bordje ‘vol’ op de deur gehangen worden. Het was een waar feestje en de voetjes gingen van de vloer.

Tijdens Muziek bij de Buren 2020 vind je Quatz in de huiskamer op Hulstheuvel. Mocht je geen genoeg van hen hebben gekregen, ga ze dan ook zien tijdens de aftrap van hun carnavalstour op vrijdag 21 februari in Café de Preek. 
Concerten bezoeken zonder je huis te verlaten
De huiskamer van Mascha, Willibrord, Lars, Kai en Dio

Willibrord is zeeman, voor zijn werk is hij regelmatig enkele maanden weg. Aan boord van het schip houdt hij dan het Udense nieuws bij en zo zag hij het evenement Muziek bij de Buren voorbij komen. Toen hij Mascha sprak, riep hij: ‘Kijk eens wat een leuk evenement!’. Maar Mascha had zich al opgegeven als huiskamer. Zonder het van elkaar te weten, waren ze beiden al enthousiast geworden.

Mascha heeft zelf in het verleden Stukafest mee georganiseerd, waarbij concerten in studentenkamers plaatsvonden. Dat was altijd erg gezellig, veel mensen in een kleine, huiselijke setting. Dit verwacht zij ook bij Muziek bij de Buren. Je laat mensen in je privéleven binnen. Dat geeft een andere sfeer en maakt het concert veel persoonlijker, intiemer. Voor de muzikant is de afstand kleiner tot het publiek, waardoor er ook gemakkelijker interactie is. Zowel Mascha als Willibrord houden erg van muziek en gaan graag naar concerten en festivals. Zo hebben zij elkaar op Paaspop leren kennen. Inmiddels bestaat hun gezinnetje uit henzelf en drie kleine kinderen: Lars van 8, Dio van 5 en Kai van 2. Voordat de kinderen er waren, gingen ze er vaker op uit. Maar nog steeds proberen ze zoveel mogelijk concerten te bezoeken. Zo’n concert in de eigen huiskamer is dus eigenlijk een win-win-situatie met kleine kinderen: je hoeft de deur niet uit voor leuke muziek!
Zingen en muziek is voor Angie Flare een tweede natuur
Iedereen laten stralen door muziek

Zingen en muziek maken is voor Inge van Asseldonk een tweede natuur. Onder het pseudoniem Angie Flare schrijft zij haar eigen muziek. Haar naam is bewust gekozen. ‘Angie’ is de internationale naam van ‘Inge’ en ‘Flare’ betekent schijnen/stralen of jezelf groter maken. En dat laatste is nu precies wat ze wil uitstralen als ze haar liedjes ten gehore brengt.

Haar muziek is te categoriseren als countrypop en daarin hoor je echt de liefde voor de stad Nashville en haar muziek terug. Ze heeft er zelfs haar single ‘Home’ op mogen nemen. In Nashville is liedjes schrijven en muziek maken nog echt een ambacht. Er worden veel authentieke instrumenten gebruikt, prachtige snaarinstrumenten zoals de mandoline en pedal steel, wat haar erg aanspreekt. Daarbij vertellen de liedjes een verhaal, wat Inge ook graag doet. Haar liedjes gaan echter niet over de thema’s die in Nashville in het bijzonder en country in het algemeen populair zijn, zoals gebroken harten en whiskey drinken. Inge schrijft liever over zelfontwikkeling en bewustzijn, over het overwinnen van tegenslagen, dromen verwezenlijken en iets moois op de wereld achterlaten. Over dat laatste gaat haar nieuwste single “Footprints in the Sand”. Zij wil hiermee bereiken dat haar muziek mensen een goed gevoel geeft en dat iedereen groots kan zijn op zijn of haar eigen manier. En hoe kan dat nu beter dan in de intieme sfeer van een huiskamer. Het is uniek en bijzonder om zo dichtbij en kwetsbaar je liedjes met mensen te delen. Er wordt echt geluisterd en je kunt je verhaal vertellen. Tijdens Muziek bij de Buren horen gasten een akoestische uitgeklede versie van de nummers en Inge hoopt de mensen dan weer terug te zien op 8 maart bij haar EP release in De Pul om de nummers met volledige live band te laten horen. “Dan heeft mijn muziek verbindingen gemaakt en dat is uiteindelijk het doel”, aldus Inge.