Muziek bij de Buren 2018
Steun Muziek bij de Buren

Selecteer het te doneren bedrag en geef aan of je anoniem wenst te doneren of niet, klik daarna op doneer. Het donatiescherm opent in een nieuw venster en je kunt je donatie betalen met iDEAL.

Bedrag


ik doneer anoniem (je hoeft geen mailadres in te vullen)

Benader mij via


 
 
BERICHTEN
Laat een berichtje achter in ons gastenboek

Uden - Ria van den Akker
Zojuist genoten van een geweldig optreden van Stan Verstegen en Ilona Weiss. Klasse!

Uden - Zanggroep SPIRIT
Bij een hele gastvrije, gezellige familie Ceelen in Uden hebben we mooie optredens verzorgd. Bedankt, maar ook dank je wel aan de gasten die ondanks sneeuw en kou kwamen luisteren.

Home
 
welkom
info
Programma
programmakrant
Interviews
partners
contact
Welkom bij Muziek bij de Buren Uden
De huiskamer van Mandy en Robin Beimans
Muziek verbindt

Mandy en Robin Beimans hebben een speciale reden om mee te doen aan Muziek bij de Buren. Als nieuwe bewoners van de wijk Melle willen zij graag de buren wat beter leren kennen.

Zij woonden pas net op de Rentmeestershoef, toen vorig jaar het evenement voorbij kwam. Nog druk bezig met het renoveren van hun nieuwe stek dachten zij toen al dat dit een mooie manier zou zijn om contact te maken in de buurt. Als muziekliefhebbers zijn zij overtuigd van de verbindende kracht van muziek, dus Muziek bij de Buren ligt helemaal in hun straatje. Inmiddels is hun huis klaar en ontvangen Mandy en Robin jullie met open armen. ‘Het wordt vast een gezellige middag en zowel buurtgenoten als andere Udenaren zijn van harte welkom om langs te komen.'
Dutch Roses doet voor de tweede maal mee
Met hartstocht, flow, passie en fun

Eén van de eerste aanmeldingen door muzikanten dit jaar betrof Dutch Roses, een band die in de huidige bezetting al ongeveer tien jaar bestaat. Zij spelen vooral nummers uit de jaren 60, 70 en 80. Met hun brede repertoire kunnen zij elk optreden weer verrassend zijn.

Dutch Roses heeft vorig jaar al op verzoek van één van de Udense huiskamers meegedaan. Spelen in een kleine, intieme setting, zoals een huiskamer, is hen uitstekend bevallen. Het blijkt dat (bijna) alle nummers uit hun repertoire heel intiem en op een rustig volume goed tot hun recht komen. Vooral de interactie met het publiek is dan geweldig: 'We kunnen dan meteen gevraagde - meestal geroepen - nummers spelen.' Veel ruimte heeft de band daarvoor niet nodig: 'Met een plekje van 4 bij 1,5 meter kunnen we al vooruit.'

Dit jaar verwachten zij weer veel plezier te beleven aan de informele manier van muziek maken. Vooral de verrassing qua huiskamer is bijzonder. En dit jaar is dat de kleine zaal van de Pul geworden, die voor deze gelegenheid wat meer als een huiskamer aan zal voelen. Soms kun je van de nood een deugd maken. Wat in dit geval speelde, is dat één van de muzikanten van Dutch Roses ook graag met zijn andere band Sylvie Stone wilde spelen. En door de partner van het evenement in te schakelen, is het mogelijk geworden dat beide bands elkaar op één locatie afwisselen in het speelschema van de dag.
De huiskamer van familie Ceelen
Leuke feestjes organiseren

Midden in het centrum van Uden vind je de stadswoning van Jacinta en Herman. Een bijzondere woning van maar liefst zes etages met een prachtige binnentuin, waar zij als enthousiaste muziekliefhebbers regelmatig feestjes organiseren voor familie en vrienden.

Nu stellen zij voor de tweede maal hun huis open voor een breder publiek. Vorig jaar deden zij al mee aan de eerste editie van MbdB in Uden. Wat bewoog hen om mee te doen? Mensen ontvangen doen zij graag en muziek speelt een belangrijke rol in hun leven. Jacinta speelt zelf een beetje gitaar en zingt in een koor. Ze zag de oproep voor het evenement en dacht: ‘Dat wil ik!’

‘Muziek laten maken in je eigen huiskamer en mensen die daar naar komen luisteren, dat is toch geweldig.’ Zelf vinden Jacinta en Herman het belangrijk om een gezellige, fijne sfeer te creëren, waarbij mensen zich welkom voelen. Zo voelde het vorig jaar ook; ondanks het bijzondere weer met die sneeuwpartij hadden zij het huis goed vol. Ook dit jaar is iedereen weer van harte welkom.
Nona opent de dag!

Het begin van Nona’s muziek lag in haar huis, een bastion van muziekliefde met een hart van rock. Dat huis lag eerst in Odiliapeel en daarna vooral in de Udense platenzaak van haar ouders, onder de piercingstudio van haar vader. 

Die liefde voor de muziek bracht haar op de Herman Brood Academie, in de richting van music management. Tijdens de opleiding leerde ze Steve Bradley kennen, een oudere Engelse bluesgitarist met een liefde voor The Stones en Howlin’ Wolf, met wie ze samen ging spelen. Nona begon weer te zíngen, voor het eerst sinds de kerstconcerten op de middelbare school. Dit was het, wist ze toen. Dít was wat ze het liefst deed: zingen.
 
De vele schrijfsessies hebben een warm bad van een debuut opgeleverd, van het fijngevoelige en zeer persoonlijke ‘Sleeptalking’ tot de swingende liefdesverklaring in ‘Givin’ It All’, van de groove die het filmische ‘Last To Know’ voortstuwt tot het in spetterende soul verpakte venijn van ‘Big Talk, Small Town’. Haar single 'It's  Alright' heb je vast al gehoord op de Nederlandse radio. Bij Muziek bij de Buren gaat Nona haar nummers samen met haar pianist Alex Rijckaert live brengen, voor iedereen die het wil horen. 'Niks gaat boven een band live zien en live horen spelen. Dan voel je het écht. En dat wil ik. Dat het binnenkomt.'Klaar om Uden en de rest van de wereld te veroveren!
305 wil het publiek raken met heerlijke (luister)muziek

Met een combinatie van indy, pop en rock, maar zelfs ook jazz en klassiek, heeft de jonge band 305 echt een eigen sound die voor een breed publiek aantrekkelijk is.

Toetsenist Martijn van Bokhoven legt uit: 'Wij zijn in staat om zowel akoestisch als versterkt een overtuigende set neer te zetten. De (luister)muziek die we spelen leent zich prima voor een huiskamerconcert. Gedragen door het klassieke geluid van de contrabas, de warme klanken van een jazzorgel, de brushes op de drums en de strakke gitaar komt de herkenbare meerstemmigheid van de band perfect tot zijn recht.'

De vijfkoppige band heeft al eerder in een kleine setting gespeeld tijdens Fabriek Magnifique. In een smal steegje, met gedekte tafeltjes om aan te zitten, kon het publiek genieten van elkaar en de muziek. 'Wij verwachten tijdens Muziek bij de Buren in een knusse setting opnieuw een fijne semi-akoestische set neer te kunnen zetten,' glundert Martijn. 'Maar ook om met het publiek in contact te komen. Waar kan dat nou beter dan in een huiskamersetting? Hapje, drankje en een fijn stukje muziek!' Met de nummers van debuutalbum 'Any Sidewalk Is My Stage' is de band klaar om de harten van de Udenaren te veroveren en wie weet volgt de rest van de wereld ook…