Muziek bij de Buren 2018
Steun Muziek bij de Buren

Selecteer het te doneren bedrag en geef aan of je anoniem wenst te doneren of niet, klik daarna op doneer. Het donatiescherm opent in een nieuw venster en je kunt je donatie betalen met iDEAL.

Bedrag


ik doneer anoniem (je hoeft geen mailadres in te vullen)

Benader mij via


 
 
BERICHTEN
Laat een berichtje achter in ons gastenboek

Ben jij de eerste die een leuk berichtje over Muziek bij de Buren achter laat?!
Home
 
welkom
info
programmakrant
Interviews
partners
contact
Welkom bij Muziek bij de Buren Haaksbergen
Joost Swart, jazzpianist
Geboren Haaksbergenaar

Op zijn achtste jaar mocht Joost op pianoles bij de Muziekschool Haaksbergen. Eerst klassiek van Fons Kormelink, maar op zijn veertiende stuurde Fons hem naar de
jazzafdeling, vanwege de ontembare drang om te improviseren.

Daar kreeg Joost les van pianist en arrangeur Rob Horsting. Nog steeds werken de twee af en toe samen. Zo arrangeerde Rob de cd 'Symbiosis', waarop Joost als solist begeleid wordt door het Gustav Klimt Quartet en Saxion V. Op zijn achttiende vertrok Joost naar Groningen om geneeskunde te studeren en daarnaast kreeg hij aan het conservatorium les van o.a. Michiel Borstlap.

Daar ontmoette hij zangeres Francien van Tuinen, met wie hij veel samenwerkt. Met haar maakte Joost meerdere platen en tournees in binnen- en buitenland. Onlangs namen ze een nieuw album op, waarmee ze in het najaar van 2019 met band een tournee doen in Japan, Hongkong, Taiwan en Macau. In 2003 woonde Joost een halfjaar in New York City waar hij de Saturday Night Jam leidde in de beroemde club Cleopatra’s Needle. Momenteel woont hij in Amsterdam en beweegt hij zich door de top van de Nederlandse jazzscene. Joost speelt o.a. met Benjamin Herman.

Op deze bijzondere middag Muziek bij de Buren zal Joost een speciaal voor zijn geboorteplaats samengesteld repertoire spelen. Hij neemt ons daarbij mee op een muzikale reis vanaf zijn jeugd in Haaksbergen tot aan zijn meest recente composities.
Gastvrij aan de Mr. Eenhuisstraat 39
Rob en Monique

Eén van de huiskamers is beschikbaar gesteld door Haaksbergenaar Rob Wielens. Nou ja, huiskamer? Wie binnenstapt in Robs living - of zoals hij het zelf heeft omgedoopt: Bluesrockcafé Rob&Roll - waant zich meteen in... Ja, in wat eigenlijk?

Voorop gesteld: het is niet bepaald een huiskamer met driezitsbank, dressoir, hip salontafeltje en een tv-meubel, dus Ikea heeft een slechte klant aan Rob. Het interieur houdt het midden tussen een kroeg en een ultieme mancave, met een grote 'stamtafel', bar, flipperkast en een jukebox in de vorm van een heuse vintage benzinepomp. Er hangen gitaren, staan versterkers en zo hier en daar zien we zelfs - hoe zullen we het noemen - subtiel erotische decoratie. Behang is nauwelijks zichtbaar: de wanden hangen vol met posters van optredens van de diverse bands waar Rob deel van (heeft) uit(ge)maakt. Wie houdt van minimalistische interieurs zal overdonderd worden door de veelheid en variatie van wat hier allemaal te zien valt; heeft u een uurtje?

Maar wat onmiddellijk opvalt is - mede dankzij vriendin Monique - de sfeer en het gevoel dat iedereen hier welkom is. Als er één plek is waar je lekker jezelf kunt zijn, dan is het hier. Dat geldt zowel voor 'gewone' mensen als voor de muzikanten van velerlei pluimage en met allerlei stijlen. Rob is niet alleen muzikant, maar draagt muziek in het algemeen een warm hart toe en heeft al de nodige ervaring met het houden van huiskamerconcerten. Je kunt met recht stellen dat hier een podiumplek voor iedereen is.