Muziek bij de Buren 2018
Steun Muziek bij de Buren

Selecteer het te doneren bedrag en geef aan of je anoniem wenst te doneren of niet, klik daarna op doneer. Het donatiescherm opent in een nieuw venster en je kunt je donatie betalen met iDEAL.

Bedrag


ik doneer anoniem (je hoeft geen mailadres in te vullen)

Benader mij via


 
 
BERICHTEN
Laat een berichtje achter in ons gastenboek

Enschede - Bargerink
Zondag genoten van de leuke band So Long Whitness en de gastvrijheid van Studio Tom Meier. Beiden bedankt hiervoor.

Home
 
welkom
info
Programma
programmakrant
Interviews
nieuws
partners
contact
Welkom bij Muziek bij de Buren Enschede
Cadeautje weggeven
Huiskamer voor de kick-off

De sfeervolle woning aan de Javastraat 50 van theatermaakster Magda Nij Bijvank is een van de huiskamers van Muziek bij de Buren Enschede. Magda kwam afgelopen jaar in aanraking met dit muzikale festival doordat de kick-off plaatsvond aan de Javastraat 43, het huis waar Willem Wilmink ooit woonde. 

Dit jaar is de kick-off in haar eigen huiskamer. 'Ja hoor, geen enkel probleem,' was haar reactie toen dat gevraagd werd. Magda hoopt op een huis vol mensen. Een gezellige aanloop, die samen smult van muziek die je raakt en ontroert. 'Dat is toch een cadeautje? Zo'n cadeautje wil ik graag weggeven als gastvrouw!' Ze heeft erg goede herinneringen aan zelfgeorganiseerde huiskamerconcerten. En nu is het grotendeels al georganiseerd: helemaal top.

De hond gaat even uit logeren op 9 december. Magda zal via haar eigen netwerk proberen om het huis lekker vol te krijgen. Via Facebook, de poster aan het raam en haar mond-tot-mondreclame gaat dit vast lukken. Kom smullen!




Het sociale aspect van muziek
Stimuleringsmaatregel culturele activiteiten

Met de skyline van Enschede op de achtergrond in gesprek met Mirjam Berning. Mirjam is senior beleidsadviseur cultuur, evenementen en citymarketing bij de gemeente Enschede. Vanuit de stimuleringsmaatregel culturele activiteiten geeft de gemeente Muziek bij de Buren Enschede voor maximaal drie jaar een financiële bijdrage.

Mede door deze bijdrage kan het festival binnen die tijd aarden en groeien en met medewerking van vorig jaar Atak en nu Metropool een vaste waarde voor de stad Enschede worden. 

Mirjam vindt Muziek bij de Buren zeker een goed festival voor de stad. Het sociale aspect van dit huiskamerfestival vindt ze ook zeker aantrekkelijk. Het is een laagdrempelig platvorm. Mensen lopen bij elkaar binnen omdat de muziek hen bindt, maar daardoor raken ze ook met elkaar in gesprek. Een prachtige combinatie.

Zelf speelde ze vroeger in de harmonie, waarvan voor haar het sociale acpect misschien nog wel belangrijker was dan het muzikale. Zo haalt eenieder iets uit een ontmoeting in een muzikale omgeving. Mirjam is erg nieuwsgierig naar het muzikale aanbod van 9 december en komt zeker luisteren!




Besmet
Spoenk

Besmet met wat? Met spoenk! Net als Pipi Langkous zijn deze drie dames besmet met spoenk. Het schijnt vooral muzikaal wat met je te doen als je zo naar hun muziek luistert. Misschien moet iedereen spoenk krijgen: de wereld zou er vrolijker van worden!

Pia, Milou en Marlijn kennen elkaar uit de band Fromiss. Met Spoenk willen ze vooral mooie liedjes laten horen. De intieme setting van een huiskamerconcert past dan ook prima bij hun muziek. Heerlijke luisterliedjes en lekkere meezingers, van pop tot country, in een Spoenk-jasje.

Spoenk heeft inmiddels al twee keer gespeeld bij Muziek bij de Buren Hengelo en de dames zijn erg benieuwd naar de sfeer in Enschede. Ze hopen op een huiskamer vol en gaan daar ook zeker zelf reclame voor maken. Toen ze hoorden dat ze op de Kick-off mochten spelen, waren ze blij verrast: 'Ja, doen!'




Ervaringsverhalen
Wat vond men eigenlijk van MbdB in 2017?

Na ons eerste jaar Muziek bij de Buren in Enschede waren we wel nieuwsgierig hoe publiek, huiskamer en muzikant het festival ervaren had. Hieronder een aantal reacties uit mailing, van Facebook en rechtstreeks in onze oren.

'De sneeuw maakte de weg naar de huiskamers niet eenvoudig, maar gaf wel een héle gave sfeer!'

'Buiten zingen, vuurkorf aan, publiek met glühwein tegen elkaar aan gekropen. Wij doen volgend jaar echt weer mee!'

'Volgend jaar wil ik graag weer huiskamer zijn. Super genoten met Hans Martin in huis!'

'Mijn huis lag een beetje uit de route, daardoor weinig publiek. Het weer speelde daarin ook een rol. Maar de muzikant was erg goed, dus toch wel genoten.'

'Het kleine huis waar vroeger Willem Wilmink woonde stond mut-vol. Gaaf dat André Manuel de opening deed!'