Muziek bij de Buren 2020
Steun Muziek bij de Buren

Selecteer het te doneren bedrag en geef aan of je anoniem wenst te doneren of niet, klik daarna op doneer. Het donatiescherm opent in een nieuw venster en je kunt je donatie betalen met iDEAL.

Bedrag


ik doneer anoniem (je hoeft geen mailadres in te vullen)

Benader mij via


 
 
BERICHTEN
Laat een berichtje achter in ons gastenboek

Arnhem - SAMUSA
Heerlijk gespeeld in een leuke huiskamer aan Rijnkade 63. Gastheer Flip en alle publiek: bedankt! SAMUSA (=Ellen, Rob, Edo en Peter) https://youtu.be/fQvHjTlE34k

Arnhem - Ingrid
Genoten van een heerlijk ontbijt als opening van een muzikale . Organisatie bedankt

Arnhem - Penta Ray
Dank aan Noud en Inge voor det "huisvesten" van onze band. De sneeuw zorgde voor een lage opkomst maar wij hebben met veel plezier gespeeld.

 
Home
 
welkom
info
Programma
programmakrant
Interviews
contact
Welkom bij Muziek bij de Buren Arnhem
Laat je verrassen door #ONCK
De nieuwsgierige zangeres die muziek en wetenschap samen laat komen

Laat je verrassen door #ONCK. Je hoort een mix van pop, hiphop, elektronische beats en warme melodieën. Eén ding is zeker: de muziek van #ONCK, oftewel Cassandra, is niet saai. Ze laat thema’s voorbijkomen waar eigenlijk iedereen wel mee te maken heeft, maar ook grotere vragen waar wetenschappers mee bezig zijn. Via haar elektronische muziek zoekt ze naar de verbinding tussen de verschillende perspectieven. 

Er zijn twee thema’s in het leven van Cassandra die haar hebben gebracht op het punt waar ze nu is: wetenschap en muziek. Na de middelbare school koos ze voor muziektheater, omdat ze haar creatieve kant destijds nog niet volledig had ontdekt (geloof ons, dat is haast niet voor te stellen). De wetenschap bleef haar toch inspireren en dat leidt tot een interessante combinatie waar mooie nummers uit voort vloeien en ze haar veelzijdigheid volledig in kwijt kan. 

Cassandra is een nieuwsgierige zangeres. Onderzoeken zit in haar bloed en ze gebruikt muziek om alles om haar heen beter te begrijpen. Ze leert zichzelf elke keer weer beter kennen door muziek te maken over alledaagse, maar ook pittige onderwerpen. In de toekomst wil ze zelf naast het schrijven van songs ook meer leren over de technische kant van de muziek. Ze krijgt les van Tyco Hendriks en er zit een single aan te komen die ze zelfstandig heeft geproduceerd. De manier waarop ze muziek creëert, biedt voor haar veel mogelijkheden. Door het proces op de computer te doen, heeft ze de tools om schetsen te maken van haar ideeën. Het geeft haar de kans om een nummer precies zo in te richten zoals ze dat zelf wil, zonder limieten. 

Muziek bij de Buren is het ultieme festival voor Cassandra. Haar muziek kan behoorlijk kwetsbaar worden en dus sluit de intieme setting van een huiskamer naadloos aan bij haar performance. Ze wil het publiek aan kunnen kijken, verhalen vertellen en haar luisteraars meenemen in een ervaring. Ze hoopt dan ook op mensen uit alle hoeken van Arnhem en dat deze net zo nieuwsgierig zijn als zij. Verwacht alles, want naast muziek die je grijpt, komen er ook toffe visuals aan te pas. Een genot voor het oor en voor het oog. 

https://www.youtube.com/watch?v=PBNKGfeTcmo
Wat is er nou leuker dan een optreden in je eigen woning?
Een optreden van verloren vrienden in je eigen woning!

De enorm gastvrije Esther en Hans doen voor de vierde keer mee aan Muziek Bij De Buren. De jaren ervoor gingen ook zij met het blokkenschema in de hand op pad om artiesten te bewonderen. Het zette ze aan het denken. "Wij hebben een huiskamer die zich er goed voor leent en wat is er nou leuker dan een optreden in je eigen woning?"

Tot nu toe is het steeds volle bak geweest bij Esther en Hans. Ze zijn dan zelf ook, naast het genieten van de muziek, druk bezig met het ontvangen van de gasten. Iedereen is welkom om onder het genot van een kop koffie of thee naar het optreden te komen luisteren. Als je mazzel hebt, zit daar zelfs zelfgemaakte appeltaart bij!

Ze vinden het nog steeds bijzonder, zo'n optreden in je woonkamer. "Het geeft een goed gevoel doordat het zo intiem en knus is. Daarnaast is de sfeer altijd heel positief." Het valt Hans vooral op dat mensen echt voor de muziek komen. Ondanks dat het publiek enorm divers is hebben ze één ding gemeen: het zijn allemaal muziekliefhebbers die voor de artiest komen. Voor de artiest is het prachtige huis van Hans en Esther dan ook ideaal. Een hoog plafond, een prachtige inrichting en (niet geheel onbelangrijk) goede akoestiek! 

De eerste keer vielen ze met de neus in de boter dankzij de getalenteerde Florieke de Geus, dat is deze editie niet anders. Want zij mogen Guus en Gerard van Canciones Con Gusto ontvangen. En daar zit historie, want Hans, Guus en Esther ontmoetten elkaar 40 jaar geleden via een gezamenlijke studie. Later ontmoetten Hans en Esther ook nog eens Gerard, die destijds docent Argentijnse Tango was. De manier van samenkomen op 2 februari is de kers op de taart van een vriendschap die al heel lang teruggaat. 

 
De mannen met een passie voor Zuid-Amerika
Van studentenorkest begin jaren '80 tot muzikaal duo in 2019

Guus en Gerard van Canciones Con Gusto kennen elkaar al sinds hun studententijd, daar leerden ze elkaar kennen in het studentenorkest. Wij leren de heren kennen als enthousiast muzikanten met heel veel passie voor de sound van Zuid-Amerikaanse liedjes. Van Colombia tot Argentinië, Guus zingt de mooiste liederen en wordt daarbij ondersteund door Gerard op de gitaar.  

Bij zowel Guus en Gerard begon het bij een bandje en een plaat. Die kregen ze en vanaf het allereerste luistermoment waren ze voorgoed verknocht aan de folklore liedjes die zo mooi een verhaal vertellen. Ze namen lessen, leerden de taal en het gitaarspel. Voor beide mannen zijn delen van Zuid-Amerika niet onbekend. Gerard heeft een maand doorgebracht in Buenos Aires om tangolessen te volgen en veel, heel veel te dansen. Hij wil dolgraag nog een keer terug naar de binnenlanden voor de muziek. Guus heeft zelfs in Argentinië gewoond, mede door zijn oudooms die er al woonde en vol zaten met interessante verhalen, moest en zou hij er eens heen gaan. Toen de kans zich presenteerde maakte hij daar dan ook meteen gebruik van. 

Wanneer we vragen naar de verwachtingen van deze editie van Muziek bij de Buren zegt Gerard direct: "Eeuwige roem voor Guus!". Waarop Guus in lachen uitbarst. Beiden kunnen ze zich herinneren dat Guus ooit achteraan zat met zijn contrabas. Nu vervult hij een nieuwe rol als zanger van het duo. Samen met het gitaarspel van Gerard vertellen ze mooie verhalen via hun muziek. En dat in de prachtige huiskamer van oude vrienden Hans en Esther, die elkaar kennen van de studie en de Argentijnse Tango. 

 Maak kennis met de Arnhemse Urban scene!
Plug&Play is all about Urban

Plug&Play is all about Urban. Urban is meer dan muziek: het is een leefstijl, een kledingstijl, een manier waarop jongeren met elkaar praten en omgaan. Er vallen verschillende muziekgenres onder, zoals rap, hiphop, R&B, Afro en zelfs Caribische muziek. Het is zeker niet in één zin te beschrijven. Dat maakt het juist zo leuk! Waar het in ieder geval voornamelijk om draait, zijn de beats en de verhalen. 

We spreken Joyce, het gezicht achter Plug&Play. Deze Urban artieste stond in de eerste FUNX Talent competitie op de derde plaats, heeft vorig jaar haar single ‘Even Met Je zijn’ uitgebracht bij La Fam Records en is hard op weg om een plek te bemachtigen in de Nederlandse Urban scene. Ze heeft haar eigen stijl, een fusion tussen nineties R&B en hedendaagse muziekstijlen, weet wat ze wil en is altijd opzoek naar experiment. Het is dus niet zo gek dat ze wordt omschreven als eigenzinnig, onderscheidend en vernieuwend. Joyce begon op jonge leeftijd al met zingen.“Toen ik begon met zingen waren er meer talentontwikkeling projecten voor jongeren in Arnhem, dit is al een aantal jaren minder maar begint nu wel weer te komen. Urban leeft echt onder de jongeren in Arnhem en steeds meer organisaties startte nieuwe initiatieven om de jongeren te ondersteunen.”  

Naast dat Joyce artiest is, is ze jongerencoach bij La Fam en zet ze nieuwe initiatieven op. Dit doet ze onder andere met het platform NLvibes. “NLvibes is een platform wat ik heb opgezet omdat ik merk dat er nog weinig aandacht besteedt wordt aan zangers en zangeressen in de Urban scene. De Urban scene wordt gedomineerd door rappers en met NLvibes wil ik meer diversiteit creëren, vooral omdat Urban meer is dan alleen rap”

Zangers en zangeressen krijgen via NLvibes een online platform waar zij gezien en gehoord worden. Hieruit is, dankzij Joyce, Plug&Play voortgekomen. In samenwerking met de Gemeente Arnhem heeft ze samen met vier zangeressen, een zanger en een gitarist op vijf bekende Arnhemse locaties de Plug&Play sessies opgenomen. Deze Urban artiesten hebben bekende Urban nummers van nu in een akoestisch jasje gestoken. Niet geheel onbelangrijk, dit alles wordt mogelijk gemaakt door productiehuis La Fam. La Fam biedt jongeren kansen door werkervaring te creëren in multimediavakken. Samen met professionals worden producten afgeleverd aan diverse commercieel en sociaal culturele opdrachtgevers, die de kansen die La Fam aan jongeren biedt tof vinden.

We vroegen Joyce naar haar verwachtingen voor de zevende editie van Muziek Bij De Buren. Joyce hoopt op een gezellige groep met verschillende, nieuwsgierige bezoekers. Het wordt een optreden waarbij je laagdrempelig kennis kunt maken met de Arnhemse Urban scene. Er is ruimte voor gesprekken en vooral voor een feestje!