Muziek bij de Buren 2017
 
 
Vlaardingen


welkom  | 
Informatie

Wat is Muziek bij de Buren? Muziek bij de Buren is het jaarlijkse huiskamerfestival van Nederland, dit jaar in maar liefst 15 steden. In verschillende huiskamers verspreid over de stad kan je genieten van optredens van muzikale Vlaardingers en de gastvrijheid van stadsgenoten. De muzikanten geven in elke huiskamer drie optredens van maximaal 30 minuten.

Bij de ene huiskamer krijg je een kopje koffie met een plakje cake en bij de ander tref je misschien wel een heel buffet. Maar wat je zeker weet is dat elke huiskamer die je bezoekt een blijvende herinnering wordt, een herinnering aan een bijzonder optreden bij gastvrije stadsgenoten.

Waar en wanneer vindt het plaats? Op zondagmiddag 10 december 2017. We starten de dag om 12:00 met een muzikale opening waarvan de locatie nog onbekend is. Vervolgens kunnen bezoekers van 13:00 tot 17:30 de huiskameroptredens bezoeken verspreid over meerdere wijken van Vlaardingen. Afsluitend is er een - voor iedereen gratis toegankelijk - feest.

Wist je dat je naast Vlaardingen ook in Arnhem Bergen op Zoom, Ede, Enschede, Deventer, Dordrecht, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Sneek, Uden, Velp - Rozendaal, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle naar Muziek bij de Buren kan? Je moet dan wel kiezen want alle optredens vinden allemaal op dezelfde dag plaats.

Zijn de optredens gratis te bezoeken? Ja, omdat de Vlaardingse gastvrijheid onbetaalbaar is. Dat betekent overigens niet dat Muziek bij de Buren niets kost. Daarom kunnen wij alle steun goed gebruiken. Via onze website kan je direct doneren en tijdens de optredens kun je een vrijwillige bijdrage doen in de daar aanwezige spaarpotten.

Zijn er nog spelregels? Ja, tijdens Muziek bij de Buren maak je gebruik van de gastvrijheid van je stadsgenoten. Uitgangspunt hierbij is dat je je in het huis van een ander gedraagt zoals je wenst dat een ander zich bij jou gedraagt. Daarnaast is het voor de artiest en huiskamer prettig, en wel zo sociaal, als je op tijd bij een optreden aan komt en het gehele concert bijwoont.

Welke artiesten spelen op Muziek bij de Buren? In november maken we het programma bekend op deze website. Tijdens Muziek bij de Buren kun je luisteren naar allerlei muziekgenres; jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot wereldmuziek, van rock tot dance. Allemaal gemaakt door Vlaardingse artiesten. Je kunt via onze homepage ook aanmelden voor onze nieuwsbrief. Zodra het programma bekend is krijg je van ons een e-mail.

Wat gebeurt er met mijn/die vrijwillige bijdrage? De donaties die binnen komen uit de spaarpotten gebruiken wij om de editie van 2017 mogelijk te maken.

Kan ik ook een Muziek bij de Buren in mijn eigen stad organiseren? Ja hoor, dat vinden wij leuk zelfs. Harold Oddens wil je er graag alles over vertellen. Je kunt hem bereiken via harold[@]muziekbijdeburen.nl.

Heb je nog vragen over Muziek bij de Buren? Wellicht staat het antwoord hieronder al beschreven. Mocht dat niet zo zijn, schroom dan niet om ons via Twitter, Facebook of via de mail (vlaardingen[a] muziekbijdeburen.nl) te benaderen.

Volg ons

BERICHTEN
Laat een berichtje achter in ons gastenboek

Uden - Mariaheide - Zanggroep SPIRIT
Bij een hele gastvrije, gezellige familie Ceelen in Uden hebben we mooie optredens verzorgd. Bedankt, maar ook dank je wel aan de gasten die ondanks sneeuw en kou kwamen luisteren.

Enschede - Bargerink
Zondag genoten van de leuke band So Long Whitness en de gastvrijheid van Studio Tom Meier. Beiden bedankt hiervoor.

Arnhem - Paul Verdonk
Namens Fenegrieck dank aan Ruth voor het mogen gebruiken van haar huiskamer. Ondanks de lage opkomst hebben wij genoten.