Muziek bij de Buren 2017
 
 
Velp-Rozendaal


welkom  |  aanmelden  |  partners  |  contact  |  info  |  Programma krant  |   PROGRAMMA
Welkom bij Muziek bij de buren Velp-Rozendaal

Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Nederland.

Op zondagmiddag 10 december 2017 veranderen huiskamers in Velp-Rozendaal in intieme podia. Hier kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten.

Je ontmoet niet alleen de muzikanten, maar maakt ook kennis met Velp en Rozendaal en hun gastvrije bewoners. In verschillende huiskamers door alle wijken kun je luisteren naar uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.

Kom ook naar de opening om 12 uur in buurthuis De Poort, Heeckerenstraat 201 in Velp. Je kunt genieten van een muzikaal optreden en een officieel openingswoord van wethouder Anton Logemann van de gemeente Rozendaal. Wees ook welkom bij de muziek in de 25 gastvrije huiskamers in Velp en Rozendaal! Vanaf 18 uur vieren we gezamenlijk feest bij Het Rhedens, Kleiberglaan 1 in Rozendaal. Tot ziens!

Het Rhedens, een school die van muziek houdt

29-11-2017 -

Waarom Het Rhedens meedoet aan Muziek bij de Buren? Locatiedirecteur Clemy Oomens legt graag uit waarom."Wij vinden het een heel mooi initiatief. Als school maken wij deel uit van een gemeenschap, wij zijn ook 'buren'. Dan is het mooi MbdB af te sluiten in een school waar ook veel muziek wordt gemaakt."

"Muziek maken is bij uitstek een sociaal gebeuren. Als je goed samenwerkt kom je tot resultaat en iedereen kan iets bijdragen. Op de Cult Night en het Midwinterconcert van Het Rhedens staat muziek, gespeeld door leerlingen, in de spotlights. Wie plezier heeft in muziek wil dat graag laten horen, en als school maken we daar een feest van." In de onderbouw krijgen alle leerlingen muziekles. Ze leren de basistechnieken van bas, gitaar en drum en zang. "De school beschikt over diverse instrumenten (o.a. saxofoon, trompet, dwarsfluit) en een muzieklokaal met keyboards voor de hele klas. Het samenspel in muziek stimuleert om vaardigheden te verbeteren. Als de interesse gewekt is, pikken leerlingen heel snel iets op. Ze kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken. In de bovenbouw wordt muziek gekozen als voorbereiding op een muzikale vervolgopleiding of om creativiteit te uiten. Leerlingen schrijven dan zelf een compositie voor een orkest. Ook na schooltijd kunnen ze musiceren en repeteren." "Verbinding tussen leerlingen en docenten, maar tussen onze school en de samenleving, is belangrijk. We zoeken actief naar die verbinding. Als er culturele activiteiten zijn, brengen we dat in de publiciteit. Want iedereen is welkom, ook mensen van buiten de school. Precies zoals bij Muziek bij de Buren!"


Enthousiaste inwoners openen hun huiskamer

30-11--0001 -

Voor de eerste editie van Muziek bij de Buren Velp-Rozendaal waren er meer aanmeldingen van huiskamers dan muzikanten. 25 locaties met optredens is een prachtig aantal om mee te starten, maar een aantal huiskamers heeft de organisatie dus moeten teleurstellen. 

Sommige huiskamer-eigenaren nodigen zelf muzikanten uit voor een optreden. Iris en Jeroen van de Kastanjelaan 10 bijvoorbeeld. Zij vroegen hun goede vriendin Elles Springs om haar luisterliedjes ten gehore te brengen in hun huiskamer. Iris: " Elles is een goede vriendin van ons. Ze maakt mooie intetogen muziek. We hopen dat het publiek geraakt wordt door haar muziek. En daarnaast willen we natuurlijk dat het gezellig wordt, dat mensen zich welkom voelen in ons huis."

Zelf houden Iris en Jeroen ook erg van rock en metal. Maar een metalband in je huiskamer? Misschien volgend jaar!  


Volg ons

Steun Muziek bij de Buren Selecteer het te doneren bedrag en geef aan of je anoniem wenst te doneren of niet, klik daarna op doneer. Het donatiescherm opent zich in een nieuw venster en je kunt je donatie betalen met iDEAL.

Bedrag

ik doneer anoniem (je hoeft geen mailadres in te vullen)

Benader mij via


BERICHTEN
Laat een berichtje achter in ons gastenboek

Uden - Mariaheide - Zanggroep SPIRIT
Bij een hele gastvrije, gezellige familie Ceelen in Uden hebben we mooie optredens verzorgd. Bedankt, maar ook dank je wel aan de gasten die ondanks sneeuw en kou kwamen luisteren.

Enschede - Bargerink
Zondag genoten van de leuke band So Long Whitness en de gastvrijheid van Studio Tom Meier. Beiden bedankt hiervoor.

Arnhem - Paul Verdonk
Namens Fenegrieck dank aan Ruth voor het mogen gebruiken van haar huiskamer. Ondanks de lage opkomst hebben wij genoten.