Ook in jouw stad?

Ook in jouw stad?

Werk mee aan een krachtig muzikaal signaal!

Muziek bij de Buren vindt dit jaar naar verwachting plaats in Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Oss, Leeuwarden, Sneek, Uden, Velp-Rozendaal, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle. Wil je ook een editie in jouw stad (mee helpen) organiseren? Lees hieronder alles over de mogelijkheden!

Landelijke beweging
Muziek bij de Buren is uitgegroeid tot een lokaal huiskamerfestival met een landelijke uitstraling. In meerdere steden ontstaan initiatieven om zich aan te sluiten. Juist doordat Muziek bij de Buren lokaal georganiseerd wordt, wordt het overal breed sociaal gedragen. Dankzij samenwerking met lokale poppodia als partners ontpopt het zich snel tot hét festival van de stad. Wellicht straks ook in jouw stad!

Nationale Muziek bij de Burendag
In 2016 openden maar liefst 429 huiskamers in 8 steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgden samen 1287 optredens. In alle steden was de opkomst boven verwachting, meer dan 30.000 Nederlanders ontmoette deze dag muzikaal talent én elkaar. In 2017 zullen deuren opengaan in 15 Nederlandse steden. Muziek bij de Buren is daarmee nu al één van de grootste muziekfestivals van Nederland. Evenzo belangrijk is dat Nederland een krachtig en gastvrij signaal uitzendt door te zeggen: ‘Kom maar binnen’. Om dit signaal in nog meer harten te laten doordringen willen wij dat huiskamers verspreid over heel Nederland opengaan voor lokale muzikanten en buren, de Nationale Muziek bij de Burendag. Stel eens voor hoe mooi Nederland dan zal klinken. Doe je mee?

Participatie
Muziek bij de Buren werkt samen met lokale zorg- en welzijnspartners om bewoners te bereiken die een grote(re) afstand tot kunst en cultuur kennen. Zij kennen de wijk als geen ander en stimuleren deelnemende huiskamers om buurtgenoten te betrekken. Deze welzijnspartners bieden ook ondersteuning bij het bereiken van kwetsbare groepen, zoals ouderen en minder-validen. Muziekorganisaties worden ingezet om het jonge talent in de steden te benaderen en bij de selectie van muzikanten.

De organisatie
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren, de coördinatie ligt in handen van Productiehuis026. Elke editie wordt door een lokaal projectteam georganiseerd in samenwerking met lokale welzijns- en muziekorganisaties. Het projectteam bestaat uit verschillende enthousiaste wijkcoördinatoren, een redactieteam en een projectleider.

Muziek bij de Buren in jouw stad?
Wil jij dat jouw stad ook onderdeel van Muziek bij de Buren wordt? Neem dan contact op met onze landelijke coördinator en initiator Harold Oddens om te praten over de mogelijkheden.