Ook in jouw stad?

Ook in jouw stad?

Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van jouw stad!

Muziek bij de Buren vindt dit jaar plaats in Arnhem, Deventer, Ede, Enschede, Hengelo, Meppel, Nijmegen, Wageningen en Zwolle. Wil je ook een editie in jouw stad (mee helpen) organiseren? Lees hieronder alles over de mogelijkheden.

Geïnteresseerd in samenwerking, sponsoring of aanvullende informatie? 
Download de informatiefolder of neem direct contact op de landelijke coördinator Harold Oddens om te praten over de mogelijkheden.

Meer over Muziek bij de Buren
Muziek bij de buren is in 2013 gestart om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn.

Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je niet alleen de inwoners van de stad, maar maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat de stad op muzikaal vlak te bieden heeft. Muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat. De eerste editie in Arnhem was met 169 optredens in 59 huis- kamers meteen een groot succes!

Nationale Muziek bij de Burendag
Elke bezochte huiskamer wordt voor de bezoeker een blijvende herinnering in plaats van een anoniem huis. Dit positieve effect van Muziek bij de Buren op Arnhem drijft ons tot de ambitie om in heel Nederland Muziek bij de Buren te laten plaatsvinden. In 2014 was Deventer de eerste stad. In 2015 werd Muziek bij de Buren georganiseerd in Arnhem, Deventer, Nijmegen, Hengelo en Zwolle. In 2016 hebben Ede, Enschede, Meppel en Wageningen ook deelgenomen aan ons muziekfestival. Kunnen we Muziek bij de Buren binnenkort ook in jouw stad organiseren? Wij streven dit jaar naar ruim 30 steden!

Deelnemers
Muziek bij de Buren kent een groot deelnemersveld. In gemiddeld 50 huiskamers per stad zijn gastheren, gastvrouwen en muzikanten actief. De muzikanten geven elk drie optredens van 30 minuten, het publiek bezoekt de huiskamers. Per stad zijn ruim 300 bewoners betrokken als deelnemer of in de organisatie. Met een gemeten gemiddelde van 25 bezoekers per optreden kent Muziek bij de Buren dus bijna 4000 bezoeken/ontmoetingen per stad.

De organisatie
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren, de coördinatie ligt in handen van Productiehuis026. Elke editie wordt door lokale partners en betrokken bewoners georganiseerd onder begeleiding van ons landelijk bureau.

Participatie
Muziek bij de Buren werkt samen met lokale zorg- en welzijnspartners om bewoners te bereiken die een grote(re) afstand tot kunst en cultuur kennen. Deelnemende huiskamers worden gestimuleerd en aangemoedigd om hun buurt- genoten te betrekken.